Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

vrijdag 11 mei 2012

Dag 58: Roquefort - Mont de Marsan 29.74km (totaal 1500km)

Goeie nachtrust gehad. Voeten waren nog wel serieus aan het gloeien van de wandeling toen Marcel in zijn bed lag, deze dan maar van onder het laken gehaald.
Om 6:30h zijn ze opgestaan. Na de nodige wasjes is Marcel, terwijl de koffie aan het doorlopen was, naar de bakker geweest. Op een bordje aan hun rustplaats stond dat ze hun vuil niet mochten vergeten (container op 100m). Na het weg brengen van de sleutel konden ze aan de nieuwe etappe beginnen.
Eerst een stukje D-weg gevolgd, dan de bossen in en deze waren te vergelijken met onze Kempische bossen. Zandwegen en door de warmte riek je de geur van hout en naalden, typische bosgeur.
In Corbleu kwamen ze een speciaal kapelletje tegen dat jammer genoeg gesloten was. Dan zijn ze verder gegaan tot in Bostens, waar een geklasseerd kerkje stond dat wel open was. Was een belevenis om binnen te gaan. Bij het betreden van dit kerkje gingen de lichten aan (automatisch hé) en begon er muziek te spelen... Bij het buitenkomen merkten Marcel en Jean Claude dat er zelfs een speciale rustplek voor pelgrims voorzien was met een koffiezet.
Onderweg hebben ze nog mooie fauna en flora tegen gekomen en vast gelegd. Zeer oude kurkbomen met een omtrek van ca 5m stonden er ook bij.
Toen Marcel Bogue naderde kreeg hij telefoon van zijn pit en Marcella die "toevallig" op de route zaten. Hartelijke ontvangst geweest en aan het gemeentehuis hebben ze dan hun picknick verorberd met koffie. Na het etentje moesten ze nog 10km stappen om hun etappe af te werken. Dit was een zeer lang, kaarsrecht stuk fietspad waarnaast de pelgrims een route in het gras kaal gelopen hebben. Al een geluk was hier veel schaduw want het was serieus warm. Veel drinken dus! Bij de aankomst was het tussen 30 en 35°C...
Via Office Du Tourisme kwamen ze op de rustplaats waar bekende gezichten, eerder tegengekomen pelgrims, vertoefden.
Hun avondmaal was een pelgrimsmenu dat bestond uit een groentenbord, spaghetti bolognese (met een glaasje wijn natuurlijk) en als dessert een ijsje.

Deze etappe was weer een mijlpaal. Marcel heeft ondertussen namelijk 1500km in de benen!!!

2 opmerkingen:

 1. Marcel
  wat een prestatie 15oo km? 15 dodentochten; Ge moet het maar doen en kunnen.En nu in dat warm weer. En nu een paar dagen met Pit er bij is het ook plezant.Nog veel stap plezier en de groetjes.Osma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marcel
  Gelukwensen voor de zoveelste mijlpaal op je tocht! Als ik het goed begrijp wordt het ginds bijna te warm om te stappen. Gelukkig heb je reeds heel de tocht de gewoonte om vroeg te vertrekken, zodat je bijna op het volgende punt bent op of voor het heetste van de dag. Alle graden boven de 25 stuur je maar naar België, want na een paar dagen een beetje warmer, wordt het weer terug frisser.
  Vriendelijke groetjes. Michiel

  BeantwoordenVerwijderen