Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

dinsdag 15 mei 2012

Dag 62 Orthez - Sauveterre de Bearn 22,5km (totaal 1591km)

Om 6u30 heel stilletjes opgestaan, de dames sliepen nog, de koffieautomaat die traag doorloopt, opgezet en mijn boterhammen klaargemaakt. Hardgekookte eitjes in mijn frigoboxke gestoken en zelf ontbeten. Ons pit was ondertussen wakker, om 7u30 vertrokken. Met het stadsplannetje was ik vlug, allée t'is te zeggen, een half uurtje, de stad uit. Ditmaal overwegend veldwegen. Een prachtige wandeletappe vol variatie met in de verte reeds het hooggebergte met de hoogste toppen besneeuwd. Onderweg mijn vaste klanten tegengekomen. Zelfs Hennie was vandaag terug van de partij. De eieren waren lekker, zo eens iets anders dan kaas en salami. Op een gegeven moment stond onze vriend St.Jacob (standbeeld) langs de weg aan een kruispunt waar er een groepsfoto met 5 werd gemaakt. De veelvuldige wandeldagen werpen hun vruchten af want het ging vlot omhoog en omlaag. In Sauveterre aangekomen, het panorama bewonderd met de pyreneeën op de achtergrond. Nog een tas koffie en een stempel van het gemeentehuis en we konden terug naar de camping. Onderweg hebben Marcella en Juliette kunnen kennismaken met Hennie met het karretje, een toffe madame die al 1800km in de benen heeft.

1 opmerking:

  1. Dag Marcel

    De uitzichten worden mooier, Ik heb gisteren naar de giro gekeken en dat is de regio waar ge langs komt.Assisi.Ik heb U op skyp gezien en ge zag er heel goed uit.Nog veel stap plezier.Osma

    BeantwoordenVerwijderen