Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zaterdag 26 mei 2012

Dag 73 Ventosa - Ceruena 26,76km (totaal 1859km)

Vanmorgen waren er muziek en wierrookstokjes om ons te wekken. Wij waren al om half 6 aan het inpakken zodat we om half 7 al van een mooie zonsopgang konden genieten. Voor een zaterdag was het al vroeg redelijk druk op de autostrade, waar wij op een pad ernaast liepen. In Najero hebben we een bakkerswinkel gevonden, en dus ons gebruikelijke tas koffie met een broodje naar binnen gewerkt zodat we er weer tegen konden.
In de lucht een raar fenomeen, er waren witte strepen in de vorm van een Sint-Jacobsschelp gevormd door vliegtuigen. In de verte leek er wel een nieuw dorp (of wijk) te zijn. Om 12u40 daar aangekomen, hier staat alles te koop, alle luiken dicht, geen kat te bespeuren, echt doods.
Even verderop in dit dorp stond een lichtblauw huis met beschilderde bloempotten en dat bleek ons onderkomen te zijn. Echt wel in orde. We waren hier als eersten, dus een douche en ons wasje, heel goed weer en een beetje wind dus ideaal om te drogen. Vanavond een pelgrimsmenu door onze hospita klaargemaakt. Voor iedereen morgen een zalige hoogdag en geniet in België ook van het mooie weer.

2 opmerkingen:

  1. Dag Marcel
    Voor U morgen ook een zalige hoogdag.Geniet er van en zeker met dat goed weer.ge hebt vandaag weer goed wat km gedaan.Vandaag hebben Juliette en ik een gezellige namiddag gehad hier in het meihof,Groetjes. Osma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van "onsgelijke" ook "ne" Zaligen Hoogdag! Hilda en Jan

    BeantwoordenVerwijderen