Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zaterdag 19 mei 2012

Dag 66 Roncevalles - Larrasoana 30,01km (totaal 1696km)

Vanmorgen in de refuge gingen om 6uur de lichten aan, ik was al bezig met in te pakken. Iedereen moet daar tegen 8 uur buiten zijn. Beneden in een apart lokaal moesten alle bottinnen gezet worden (ik denk voor de reuk) die dus aangetrokken en samen met Raffi op pad, hij is een zeer rustige 61 jarige man en spreekt heel duidelijk Engels wat ook voor mij weeral goed is, zo leer ik weeral wat bij. In Burguette was er niets te vinden, alleen een bar waar we koffie met een koffiekoek konden krijgen. Na 6 km passeerde ons een bakkerswagen waar we dan onze voorraad hebben ingeslagen. Een veel rustiger etappe dan gisteren met af en toe een stevige klim. Na 16 km was er een geschikte plaats in de zon om te eten, maar de wolken dreigden en dan gerommel met onweer. Nog ergens 10 minuutjes geschuild. Nog een telefoontje van Sven gehad en dan konden we weer vertrekken. In Zubiri kregen we de volle laag, dus de paraplu open. Bij aankomst in de refuge was de zon alweer van de partij. We kwamen vandaag als eerste binnen in onze kamer van 14 die al vlug volzet was. Vandaag niemand gezien van m'n vorige collega's. Hier was ook weer een pelgrimmenu verkrijgbaar: soep, hoofdgerecht, dessert en wijn, lekker en goedkoop. In Spanje is de natuur weer helemaal anders, maar zeker niet minder mooi. Foto's zullen volgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten