Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zaterdag 5 mei 2012

Dag 52 St.Géry - Port Ste.Foy 27,8km (totaal 1334.5km)

Gisterenavond uitgebreid afscheid genomen van de volleyballers en vrouwen, want zij vertrekken vandaag terug naar Branst en moeten nog vele kilometers rijden. De chauffeurs slapen vandaag iets langer. Hartelijk bedankt voor de opvang, ik zal dit nooit vergeten het was tof. We zijn weeral echt verwend. Vandaag vroeg uit de veren om 6uur, inpakken en dan eerst nog een stevig ontbijt: spek met eieren, kaas en yoghurt. Vertrek om 7uur want taxi Fred en Flor moesten nog een uurtje rijden om ons terug te brengen naar onze stopplaats van gisteren. Afscheid genomen van onze vrienden, zodat wij om 8uur konden starten. Het was aan de frisse kant maar zag er goed uit. Mooie dorpsgezichten en bloemen in mijn kodakske opgeslagen. Om 12uur werd het donker en links zagen we echte regengordijnen, even later hadden we ook prijs. Onze hoesjes over de rugzakken getrokken en een kwartiertje geschuild en dan toch maar verder in de druppelregen... Onze bokes hebben we opgegeten op een bank langs de rivier Dordogne. Hier op de brug een bordje getrokken waarop stond "1100 km Santiago de Compostela". Nu weet ik dat ik echt over de helft zit,amaai!!! Om 14uur aangekomen aan onze gite, maar we moesten nog tot 15uur wachten. Dan maar op naar het VVV kantoor voor onze stempel en daar hebben we onze rugzakken achtergelaten en het stadje gaan verkennen. Ook onze boodschappen gedaan want morgen is het zondag, en dan is alles dicht. Onze slaapplaats voor morgen is ook al geregeld door Jean-Claude. We hebben een klein keukentje en als avondeten is het vandaag: gratin dauphinois met tomaatjes. Morgen op naar Le Ferme.

1 opmerking:

  1. Wij vertrekken naar onze Refugio tot 20/5 kunnen dus niet meer volgen. Dat wordt dus Spanje Ultrea grtjs Hilda en Jan

    BeantwoordenVerwijderen