Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zaterdag 19 mei 2012

Dag 65 St.-Jean-Pied-de-Port - Roncevalles 26,84km (totaal 1666km)

Met 12 op een kamer, toch goed geslapen. Wel merkelijk drukker en mensen met van alle talen. Om half 6 al uit de veren, om 6u30 vertrekkensklaar voor mijn eerste Pyreneeën-etappe. Weer een nieuwe kameraad ontmoet Raffi uit Israël. Het eerste half uur was redelijk bergop, maar dan kwamen de echte bergwegeltjes aan de beurt met stijgingspercentage tot 14%. Eerst nog bewolkt maar hoe hoger we kwamen hing er een dichte mist, ik zag niet veel. Dus vandaar ook weinig foto's. Om 10u37 dan over de SPAANSE grens gegaan. Ook de afdaling was een echte marteling, 8 km aan een stuk dat voel je wel in kuiten en knieën. Om 13uur zijn we aangekomen met Jean-Claude en Raffi. De refuge ging pas om 2uur open maar we konden al wel een bed reserveren, daar kreeg ik bednummer 132 dus dat wil al wat zeggen hè. Onze was heb ik samen met Raffi in de machine gepropt, was ook wel nodig. In Spanje zijn de refuges wel goed georganiseerd en berekend op veel slapers. We hebben eerst een pelgrimsmenu gegeten en ons dan gaan installeren. Vandaag heb ik Frankrijk achter mij gelaten in een dikke mist, en Spanje binnengegaan met bewolking en een beetje regen. Juliette en Marcella zijn goed thuisgekomen, vertokken om 5u30 en om 21u45 is de taxi gestopt bij Marcella. Heel vlot verkeer gehad. Het was een leuke en onspannende week. Ook zij hebben ervan genoten en schitterend weer gehad. Weeral een hele week zonder regen en temperaturen tussen de 24°en 32°.

1 opmerking:

 1. hey marcel,
  wat een prestatie !
  spanje zal ook wel heel mooi zijn.. 'k denk als je zo al wandelend zo'n trip maakt, dat je wel veel verschillende landschappen tegenkomt en er veel meer van kan genieten..
  geniet van spanje !
  groetjes,
  Mirèse

  BeantwoordenVerwijderen