Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

donderdag 17 mei 2012

Dag 63 Sauveterre De Béarn - Ostabat 26,38km (totaal 1617.5km)

Frisse morgen 4° als we vertrokken op de camping. Nog een gedag gezegd en om 7u45 vertrokken in Sauveterre. Een stevige maar prachtige wandeling met steeds een veranderend landschap en ook de zon van de partij. In St.Palais kwam ik de collega's terug tegen, zij moesten nog wat inkopen doen dus vervolgde ik mijn weg. Na de zoveelste klim was het tijd voor de knabbel. Veel dagjestoeristen passeerden me, maar een beetje verder op de top was een rustplaats en daar bleven zij dan hangen. Ook verscheidene lange afdalingen stonden op het programma. Om klokslag 14uur kwam ik aan in Ostabat, waar een monumentje staat waar de 3 hoofdwegen bijeenkomen, komende van Tours, Le Puy en Vezelay. Na de dagstempel op het gemeentehuis, nog iets gaan drinken waar een Belg (Henk) van Nederlandse afkomst daar ook zat die had de route vanaf Le Puy gevolgd. Die had in het begin een halve meter sneeuw gehad. Dus heb ik geluk gehad. Terug op de camping moest de rugzak terug volledig ingeladen worden, want dit is de laatste overnachting voor mij op de camping. Mijn slaapplaats voor vannavond is reeds geregeld door de uitbaatster van de camping. Marcella en ons Pit brengen mij morgenvroeg terug naar Ostabat waar ik mijn laatste dagtocht in Frankrijk zal maken naar St-Jean-Pied-De-Port.

1 opmerking:

 1. Dag Marcel
  Vandaag extra vroeg al een bericht. Als ik je weg goed bekeken heb zit je zaterdag in Spanje. Gaat dit dan langs een officiële grensovergang, of via een padje door de bossen?
  Er komen de laatste 3 dagen eigenaardige berichten door van Sven en Sandra. Er staat wel een titel, bv 1... , maar verder niets.
  En Marcel, nu maar verder, Vamos a Santiago!
  Groetjes
  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen