Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zondag 13 mei 2012

Dag 59 Mont-de-Marsan - Saint Sever 21,35km (totaal 1522km)

Na een warme en luidruchtige nacht, met 6 op een kamer, toch nog goed geslapen. De koffie en een broodje en we konden starten. Al gauw terug de velden en de bossen in met regelmatig plaatsen waar we zelf een weg moesten maken vanwege blijvend grote plassen (met kikkerdril) over breedte van de weg. Heel de voormiddag miezerig weer, toch te weinig voor de paraplu. Voor we aankwamen was er nog een tornooi voor de jeugd waar ze rugby aan het spelen waren. Net over de brug voor we Saint Sever binnengingen kregen we nog een serieuze kalvarieberg voorgeschoteld. Boven gekomen was er een markt aan de gang. Het was juist 12uur, daar hebben we taxi Juliette en Marcella gebeld, zij moesten nog 3 kwartier rijden om ons op te pikken. Wij hebben ondertussen onze bokes opgesmuld. In de kerk hebben ze ons gevonden en dan zijn we samen met Jean-Claude naar Camping La Source in Orthez gereden. Deze chalet hebben we gehuurd voor 1 week. De dames hebben een prachtige reis gehad met onderweg 1 overnachting in Poitiers. Het volgende hebben we 's avonds als menu voorgeschoteld gekregen: kippesoep, gebraden kip met sla en tomaten en gebakken patatjes.  Als dessert een heerlijke cavaillon. De rest van de avond foto's van kodakske al op de computer gezet. Voor onze huwelijksverjaardag nog een glaasje wijn en een toetje tompoes. Jean-Claude verblijft hier ook 1 nacht en gaat vanaf morgen alleen verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten