Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

vrijdag 20 april 2012

Dag 37 Le Chatelet - Lacs 22,35km

Ochtendritueel ,voorlaatste keer met drie.Vertrokken voor een ritje van een 35km tot aan het vertrekpunt. Vele mooie vergezichten met het felgele van het koolzaad ,mooie kontrasten. Sommige kerkjes zijn open ,sommige zijn eenvoudig met de koord van de klok nog in het midden van de kerk. Boterhammen op gesmuld en bij het vertrek de paraplu open want het begon te druppelen ,gelukkig niet voor lang.Na enkele droge km's hingen er weer regensluiers in de lucht .Ik kon net op tijd in een bosje induiken en was voor het ergste beschut,het duurde maar 10 minuutjes. Zo kwam ik dan via landwegen de bewoonde wereld in waar mijn twee engelbewaarders stonden te wachten.Ze hadden reeds navraag gedaan voor mijnen dagstempel op het gemeentehuis .Ook hebben Nicole en Juliette daar de weg gevraagd hoe ze morgen het snelste op de grote baan geraken, en de weg werd aangewezen op de plans van het kadaster,dus da's ook oke. Thuis gekomen moest er eerst een gasfles vervangen worden.Even later weer lekker warm (kwestie dat mijn wasje voor morgen zeker droog is )Als avondeten varkenslapjes met witloof en aardappelen met bieslook(onderweg gevonden)

2 opmerkingen:

  1. Dag Marcel
    Ik heb daarjuist je kaart bekeken, en zo te zien zit je al voorbij de helft van Frankrijk. Sinds een paar dagen hebt ge nu ook regelmatig een bui zoals hier in ons belgenland. Maar qua weer hebt ge toch geen klagen, ik denk dat de Franse boeren blij zijn met de regen. Hopelijk wordt het snel terug wat droger, want dat zal wel aangenamer stappen zijn.
    Beste groetjes, en hou de moed er maar in.
    Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marcel,eindelijk er eens aan gedacht om naar je blog te gaan kijken.Ben alles beginnen lezen van de eerste dag,wel leuk om te volgen.Ik wist nu wel al van vroeger bij de korfbal dat ge ne krak waard,maar dit,amai,chapeau,dat zal ook wel iets zijn dat je de rest van je leven niet vergeet.Nog veel succes daar he,groetjes Greet(van Martin)

    BeantwoordenVerwijderen