Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zondag 15 april 2012

Dag 32 : Nevers - Saint-Parize-Le-Châtel 19,98 km

Reeds een derde van tijd en afstand afgelegd, wat vliegt de tijd en zeker wanneer er bekende gezichten zijn die je al een tijdje niet meer gezien hebt. Deze morgen heb ik met Robin samen ontbeten vooraleer ik aan mijn korte etappe begon. Ik ben om 8h15 vertrokken richting brug die over de rivier Loire gaat. Mooi uitzicht maar toch vandaag de eerste regen gevallen waardoor ik mijn regenjas heb moeten aantrekken. Robin is me 's middags komen vergezelen tijdens mijn middagmaal, dit hebben we door de regen, verorbert in een houten bushokje in Saint-Parize-Le-Châtel. Door dat ik zoek moest om mijn stempel te bemachtigen, en ja het is weer zondag dus alles dicht, zijn we na een tijdje beland in een kantine aan een circuit waar er vandaag toevallig een motobijeenkomst was. We kregen hier niet alleen mijn stempel maar ook, ondanks dat iedereen in de weer was om op te ruimen,een koffie en een lekkere croissant in onze handen gestopt. Doordat de etappe niet te lang was zijn we even de stad van Saint-Parize-Le-Châtel ingetrokken en hier hebben we een standbeeld gezien van een stier dat was opgetrokken in lagen waardoor de stier precies in 3D aanwezig was. Terug naar de plaats waar we gisteren ook hadden overnacht, want hadden deze kamer voor 2 dagen geboekt, hebben we tussen de oudjes ons avondmaaal opgegeten. Vandaag stond er op de menu een soort van vol-au-vent met kaassaus en pasta, daarna nog een lekkere café-au-lait om dan vervolgens onze kamer op te zoeken. Morgen zal Robin mij afzetten op mijn vertrekpunt in Saint-Parize-Le-Châtel waar ik dan mijn tocht verder zet richting Pouzy De Messangy waar het volgende comite mij een week zal verwennen. Robin bedankt voor de leuke verrassing dit weekend !!!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Marcel,
  Al een maand op stap! Proficiat!
  Wij volgen je bijna dagelijks op je blog. Wat een belevenis! Je zult nogal wat te vertellen hebben. Nog veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marcel
  Allé den 1ste regen gehad Marcel.Met Robin er bij was het wel plezant.Ik heb nu gezien dat het heuvelachtig is.Met het manneke mee te nemen, Naar het Plaatje waar ge zijt Op het blauw bolleke;Even wachten en dan ziet ge de route ,het wit Pijltje volgen .Het is er heel mooi.En rustig.Laat vollende week na de tocht maar goed verwennen .Osma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marcel, een vraagje: ge hebt toch een steen meegenomen vanaf de thuisbasis, hé? Want die zult ge blijkbaar nodig hebben in Foncebadon (E).
  Benny.

  BeantwoordenVerwijderen