Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zondag 8 april 2012

Dag 25 Augy - Accolay 34km

Vanmorgen opgestaan met m'n wekker om 7u15 na een goede nachtrust.Mijn bokes opgegeten en na alles opgeruimd te hebben, allez het was niet veel ,alleen mijn slaapzak. Verkeerde richting uitgelopen en na gevraagd te hebben terug op verkeerde weg gezet.Tot er een compaan pelgrim Loic genaamd ,nen Belg van tussen Namen en Luik aankwam en we samen in de goede richting gegaan zijn.Het samen lopen gaat vlotjes we hebben dezelfde cadans.En converseren is in het Frans en Engels ,maar we kunnen elkaar verstaan. Om 16u30 aangekomen op een camping in Accolay ,we huren daar samen een klein caravanneke. Dan een doucheke was meer dan welkom en mijn wasje gedaan.Hier is een kitchenetteke in en daar hebben we spaghetty op klaargemaakt. We hebben omdat het Pasen is ook een flesje wijn gekocht die we samen gaan leegmaken. Morgen gaan we rechtstreeks door naar Vezelay zo'n 29km , en dan komt Jan De Schrijver een oud colega en Hilda mij daar ophalen voor een logement van 3 dagen dan moet ik niks zoeken .Ik ga hier tijdens die drie dagen ook een rustdagje inlassen ,want ik loop anders vooruit op schema en dan komen de andere campings en kilometers in het gedrang. Groetjes en tot morgen ,en nee geen Paashaas gezien ,mijn chocolade ei ligt thuis en da's voor volgende week.

2 opmerkingen:

  1. Dag Marcel
    Vandaag heb ge weer veel kilo meters gedaan.geen pijn in je knoken? van niet in U bed te slapen; maar den helen dag in open lucht dat zal er veel aandoen dat ge zo goed slaapt.Hier is het nog heel koud,morgen verwachten ze regen,niet plezant voor het feest.Ik hoop dat ge nog met ons kunt klappen met al dat frans engels en spaans.Plezant dat ge een maatje tegen gekomen zijt.Nog santé en slaap wel.Osma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Marcel ,
    Hier een personeelslid van de steiger , effe gepiept op je blog hoe ver je al zit , je doet dat goed zie ik ....leuk dat je een mede pelgrim hebt ontmoet ....hoop dat de fles wijn gesmaakt heeft , ik heb net gedaan met nachtdienst in de steiger en we wensen je nog veel stapgenot en veel groetjes , sandy en de steiger boys en girls !!!

    BeantwoordenVerwijderen