Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

maandag 2 april 2012

Dag 19 Brienne le Chateau - La Loge aux Chevres 21,5km

Na een heerlijk onspannen weekendje met familie, op een prachtlokatie Camping Le Lac d'Orient in Mesnil Saint Père. Als ontbijt een banaan, appel en enige tasjes karnemelk (wel gemist van thuis)en daarna afscheid genomen van Sven, Sandra en Lucca met de nodige knuffels. Vertrokken met ons pit om 7uur naar mijn stopplaats van zaterdag Brienne le Chateau, waar ik na nog wat knuffels van ons pit gestart ben om 7u45. Het was maar frisjes en had goed gevroren maar alweer een mooie zonsopgang over het meer. Het begin was wel een heel eind langs de baan naar Dienville en dan in Amance het bos ingegaan waar alles door het schitterende weer veranderd in fris groen. Hier heb ik ook genoten van mijn picnick. Een geluk dat er hier nog pelgrims voorbij komen want het zou rap overwoekeren, de route is wel goed aangegeven. Om 14 uur aangekomen in mijn gite in La Loge aux Chevres waar zich 11 bedden, 3douches en 3wc's bevinden. Hier heb ik ook avondeten en morgenvroeg ontbijt. Groetjes en tot morgen

3 opmerkingen:

 1. Hallo Marcel
  Ik heb daarjuist de foto's bekeken. De streek ziet er zeer rustig uit, langs kalme paadjes. Kathedraal van Reims is de moeite. Jijzelf ziet er ook nog prima uit. En tot hiertoe heb je praktisch goed weer gehad, ik dacht zelfs nog geen spatje regen.
  Nog veel moed en veel goed weer.
  Michiel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marcel,
  foto's bekeken ! Wel de moeite hé. Sommige plaatsen hebben wij ook al bezocht, maar dan met de auto. Zo'n onderneming is voor ons zeker niet weggelegd. Doe zo verder !
  groetjes
  fr & j

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marcel,

  Wij hebben u ontmoet op de camping , en ik moet zeggen knap wat je daar aan het doen bent, wij zijn die van <antwerpen wiens schoonbroer en zus ook van plan zijn om zo'n trip te doen.
  Veel geluk en ik blijf u opvolgen.

  Danny en Kristel

  BeantwoordenVerwijderen