Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

zondag 22 april 2012

Dag 39 Neuvy Saint Sepulchre - Gargilesse 24,8km

Om 6u30 de wekker ,7u bij de bakker ,lekker vers brood .Om 7u45 op stap. De vogels gelukkig want die floten ,ik floot niet maar was wel blij dat het droog was.De paden lagen er vettig bij want het had s'nachts veel geregend.In Cluis was ik nog te vroeg ,en ben dan verder gestapt er ging daar een wedstrijd boogschieten door.Af en toe de paraplu nodig gehad voor een buitje. In Pommiers een stralende zon en tijd om te eten ,nog eens buiten gepicknickt.Helaas niet voor lang want alweer een buitje ,even geschuild in een openbaar toilet en er dan maar ineens gebruik van gemaakt ik was er toch. Zo trok ik Gargilesse binnen waar de beeldhouwer van in Man bijt hond woont ,hij was niet thuis maar er stonden wel enkele mooie beelden.Hier een ferme hagelbui gehad (aprilse grillen zeker ,ik wist niet dat die in Frankrijk ook bestonden.) Op het VVV kantoor mijn stempel gekregen en een plannetje hoe ik naar Camping La Chaumerette moest gaan,want daar had Sandra voor mij Chalet nr 3 besteld ,waarvoor dank. In de chalet naast mij zit een 49 jarige Bruggeling Koen Marechal die ook op stap is en die al 20jaar broed op dit plan tot zijn vrouw zei inpakken en wegwezen.Zo gaan we samen verder en hij gaat ook voor mij reserveren. Ik heb vorige week bijna horizontaal gelopen (op de kaart) en nu gaan we terug dieper Frankrijk in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten