Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

woensdag 20 juni 2012

Dag 98 Negreira - Hospital 37,5km (totaal 2503,7km)

Nu beginnen ze toch echt te overdrijven... In de alberge waren de medebewoners al om 4:30h aan het rondlopen, klaar om te vertrekken. Om 5 uur was de kamer al leeg op 2 bewoners na, waaronder Marcel... Dat was echt wel vroeg, buiten was het nog pikkedonker.
Marcel is dan maar om 5:45h opgestaan om alles in te pakken. Een banaan en yoghurtje later is hij omstreeks 6:45h vertrokken,... de laatste keer vanuit een alberge.
Het was een zeer mooie etappe, bossen, zijkanten van de baan waren precies bloemstukken en er waren ook plaatsen die minder toegankelijk waren. Ondergelopen wegen, omgevallen boom over de weg dus klim en klouterwerk en voorts was de weg goed aangeduid. Marcel heeft geen kaart nodig om zijn bestemming Finistere te bereiken.
Om 11:30h eindelijk de welgekomen koffie kunnen drinken. Wie dacht dat het stuk van Santiago naar Finistere bergaf was, heeft het mis. Nog goed wat klim en daalwerk...
In Olveroa aangekomen stonden de zussen Wouters hem op te wachten. Nadat hij daar lekkere spirelli's met spaghettisaus gegeten had, is Marcel nog 5km verder gegaan tot Hospital. Nee nee, geen kliniek maar een dorpje dat zo genaamd is... Daar is hij om 15h aangekomen en opgepikt door Marieclaire en pit.
Morgen moet Marcel van dit punt in Hospital nog een 26km stappen tot Finistere en zit zijn avontuur erop.

Met de Mobilehome gaan ze nadien waarschijnlijk nog naar Muxia, zou ook een mooie bezienswaardigheid zijn. Daarna keren ze rustig aan naar huis terug...

1 opmerking:

  1. U bent met name op zoek naar een groot bedrag om uw bedrijf nieuw leven in te blazen of u bent op zoek naar een lening om uw woning te verwerven. We kunnen u deze lening verstrekken voor al uw verzoeken, neem dan per e-mail contact met mij op:
    E-mail: Rolandgadner@outlook.de

    BeantwoordenVerwijderen