Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

vrijdag 15 juni 2012

Dag 93 Sarria - Portomarin 23,45km (totaal 2350,5km)

Ondanks de versleten matrassen heeft Marcel toch vrij goed geslapen.
Na het binnenwerken van een banaan en een potje yoghurt is hij op pad gegaan om 6:45h. Het was een etappe die toch nog zacht op en neer ging. In deze omgeving wordt er terug meer aan landbouw gedaan, de velden zijn hier terug vlakker. Ook de koeien staan hier meer en meer. Je kan ze echt ruiken..., op de wandelpaden liggen namelijk hun 'vlaaien'.
Onderweg had Marcel het gezelschap van Mojca, een Sloveense vrouw die natuurlijk onderweg is naar Compostela. Zij zou ook mee stappen tot Portomarin, de eindbestemming van vandaag.
Sven heeft 's morgen een belletje gedaan en heeft kunnen proeven van de rust, het gezang van de vogeltjes was het enige wat je hoorde.
Het was een droge dag met frisse wind, de koffie halfweg was dus welgekomen.
Dan, omstreeks 9:29h was het zover, Marcel passeerde de paal met de markering Santiago 100km. Natuurlijk zijn hier de nodige foto's van genomen die later worden toegevoegd. Deze palen tellen de kilometers af tot in Compostela en staan om de kilometer. Goede wegmarkeringen dus.
Onderweg is Marcel Paul ook nog tegen gekomen, die had een beetje last van de maag, het eten van de dag voordien was hem slecht bekomen...

Bijna aan de alberge moesten ze over een brug gaan, die over een aangelegd meer lag, gevolgd door 58 trappen en dan nog een stijl padje tot aan de kerk. Deze kerk bleek 'verplaatst' te zijn. Ze stond vroeger op de plaats waar nu het meer is. De nummeringen op de stenen van de kerk zijn nog zichtbaar.
Rond 12:25h hebben ze de alberge bereikt. Hier is Marcel in het gezelschap van Jurg, zijn dochter Andrea, de Zweedse vrouwen Lilian en Astrid en Mojca.
Het broodje voor morgenvroeg is ook al klaargemaakt. Nu nog even TV kijken (EK Zweden-England) en dan gaat Marcel een slaapke doen. Tot morgen

1 opmerking:

  1. wow marcel, je komt nu echt dichtbij... geweldig :-) enjoy nog van je laatste daagjes stappen !
    groetjes,
    Mirèse

    BeantwoordenVerwijderen