Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

maandag 11 juni 2012

Dag 89 Cacabelos - Vega de Valcarce 23,3km (totaal 2268,5km)

Vannacht nog eens heel goed geslapen. Deze morgen wakker geworden door de wekker om 6uur. Hierdoor was ik om 6u45 al op pad. Gisteravond afscheid genomen van Antje en Hening de Deen die het een beetje trager gaan doen. Het is wel tof dat medepelgrims ook al ken je ze maar 1 dag toch nog een goededag komen zeggen en ze mij nog een goede camino wensen, wat ook wederzijds is. Vandaag alleen vertrokken langs de straten, er is geen alternatief. Links een rotswand en rechts een rivier. Nog een oude bekende gezien (oud!) de 81 jarige Duitser Paul, hij heeft enkele dagen geleden ook bij ons in een refuge geweest, ook alles oke die wandelt nog heel soepel en vlotjes. Om 11u30 aangekomen in alberge Do Brazil, deze was nog gesloten dus even wachten en ondertussen gegeten. Bij de opening wel een grote verrassing want we werden onthaald in het Nederlands. Alles dik in orde. Ondertussen hangt de was binnen te drogen. Een ganse dag hebben de hemelsluizen opengestaan. In België blijkbaar ook, daar had de Reumaliga vandaag hun jaarlijkse uitstap naar Koekjesfabriek Jules De Strooper en ook Duinkerke stond op het programma. Vandaag een tof gezelschap gehad van Antonio, een Braziliaan, Nederlandse Jürg van oorsprong Zwitser en Andrea uit Nederland. Onderling word er Engels gesproken en dat gaat voor iedereen. Vanavond heel lekker en veel gegeten, een typisch Braziliaans recept. En met mij gaat alles goed, voeten oke en voor de achillespees goed strechen (tip van mijn huisdokter) en dat is een heel afdoende remedie. Morgen een korte maar zware tocht naar O Cebreiro.

2 opmerkingen:

 1. Prachtig Marcel,

  En nog steeds goei benen en voeten? Niet normaal gast!! Ik zou aan Juliette willen zeggen dat ze tijdig moet vertrekken de woensdag of ze komt nog te laat aan in Fisterra en dan pakt em misschien nog den boot naar .....Marcel,nog veel genot van je laatste dagen en nog een prettige terugreis,het was plezant om volgen.Zou je geloven dat ik dat ga missen om zo elke dag eens efkes naar uwen blog te gaan!!De groeten aan je medewandelaars en zeg maar tegen Hennie als ge nog ziet dat de hollanders niet goe begonnen zijn op het ek.

  Saluut makker,

  Nicole,Honore

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En tegen Andrea mag je het ook zeggen,dat over de hollanders hé!!

  BeantwoordenVerwijderen