Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

dinsdag 12 juni 2012

Dag 90 Vega de Valcarce - O Cebreiro 13,3km (totaal 2282km)

Voor mij een laat ontbijt 7u15, dan nog een dag gezegd tegen mijn hospitalero Joke. Deze stelde zelfs voor om mijn rugzak naar het eindpunt van vandaag te brengen, wat ik uiteraard niet wou maar toch bedankt. Om 7u45 vertrokken voor een korte stevige tocht met zeer zware bewolking. Af en toe trok die wat op en dan had ik mooie vergezichten. Hoe verder ik kwam hoe meer mist. Ik zit hier op een hoogte van 1330 meter en dit is ook het laatste hoogtepunt van mijn tocht. De tocht van vandaag is te vergelijken met de oversteek van Saint-Jean-Pied-de-Port naar de Pyreneeën. Bijna op onze eindpunt werden de dikke wolken een natte mist. Om 10u45 aangekomen aan de alberge stond de deur reeds open, er waren nog al pelgrims aanwezig tot er een Spanjaard kwam zeggen dat we allemaal naar buiten moesten want deze ging maar open om 13uur. Dan maar in de bar mijn bokes met een koffie naar binnengewerkt. Het is een heel groot onderkomen, maar ik heb het geluk dat mijn kamer maar 20 bedden telt. Ondertussen van HENNIE een berichtje gekregen dat zij op een terrasje in SANTIAGO zit en ook had ze daar Jean-Claude gezien in de kathedraal. Een dikke PROFICIAT voor allebei, het was een leuke tijd samen en goed om weten, ik kom er ook aan op 19 juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten