Te voet naar Santiago De Compostela

Hallo,

Ik ben Marcel Leysen.
Op donderdag 15 maart 2012 ga ik een grote uitdaging aan.
Ik zal dan namelijk van start gaan met een voettocht naar Santiago De Compostela.

Ik vertrek vanuit Branst (provincie Antwerpen, België) en zal ongeveer 2300km wandelen om Santiago De Compostela te bereiken.
De betrachting is om deze tocht in een tijdspanne van 100 dagen uit te voeren.

Ik ga hierbij het aangename aan het nuttige koppelen en zal deze tocht doen ten voordele van enkele goede doelen.

Deze doelen zijn:
* Huize De Steiger: bezigheidshuis voor mensen met beperkingen

* Reumaliga: zelfhulpgroep

Als je me hiervoor financieel wenst te sponsoren, dan vind je de nodige gegevens verder op deze blog. Alvast bedankt hiervoor.

Hopelijk breng ik dit project tot een goed einde en kan ik een mooi bedrag over maken aan de goede doelen.

Het verloop van de tocht kunnen jullie volgen op deze blog en zal bijna dagelijks aangevuld worden.
Wie weet zal bij jullie de microbe ook beginnen te kriebelen.

Groetjes Marcel

vrijdag 30 maart 2012

Dag 16 St Remy en Bouzement - Lentille 24,7km

Vanmorgen vroeg uit de veren , mij verfrist dan trok ik de deur van mijn eerstklasse verblijf achter mij dicht om 6u45. Het was mistig ,maar die was snel weg na de eerste zonnestralen .Vele boeren zijn druk in de weer met eggen en zaaien met heel grote machinerie(als die voorbij komen is het best even aan de kant te staan). Onderweg zag ik enkele afgezaagde bomen ,uitnodiging om daar even te rusten en mijn bokes met tomaat op te eten in zalig weer. Om 14uur kwam ik in het dorpje Lentille aan ,heb daar eerst het kerkje bezocht volledig in hout opgetrokken ,mooi en geklasserd.Er was een man in de tuin aan het wer ,ik vroeg aar de gite Rural ,bleek het zijn huis te zijn. Pascal de Noyalle zet zijn huis open voor pelgrims (Pascal heeft het zelf nooit gedaan maar hij bewondert de pelgrims wel.Alweer ben ik met m'n gat in de boter gevallen,hier krijg ik zelfs vanavond warm eten en morgenvroeg ontbijt (eitjes da's lang geleden)Hij heeft een gevonden herdershond ,die u weer helemaal oke is die luistert naar de naam Tiqui, een heel braaf dier daar heb ik mijn Dazzer niet voor nodig. Omdat ik hier dit jaar de eerste pelgrim ben kreeg ik een flesje Champagne aangeboden ,en zo hebben we samen gebabbeld (mijn frans begint al goed te gaan ,ze weten toch al wat ik bedoel)en gedronken en dat terwijl mijn wasje hangt te drogen. Door een belletje van Robin ,weet ik dat het in Belgïe grijs ,koud en een beetje zever is ,ik heb echt wel geluk met het weer.Dat zou zo nog blijven tot dinsdag en daarna weer beter ,mooi vooruitzicht. Vandaag overwegend zandwegen en asfalt ,de GR routes zijn hier heel goed bewegwijzerd.Morgen een speciale dag ,Juliette en gezin Sven komen op bezoek,ik kijk ernaar uit . Groetjes

3 opmerkingen:

 1. Dag Marcel
  Ik denk ook dat ge Kontent zijt dat het thuisfront U komt bezoeken.Ze zullen veel te vertellen hebben en U ook.En ginder goed weer dat is ook plezant.Het is echt fijn dat we U zo kunnen volgen.nog vele groetjes.Ma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marcel
  Fijn om elke dag je ontmoetingen met mens, dier én natuur mee te mogen beleven. Geniet met z'n allen ten volle van het weerzien met elkaar. Dat zal zeker en vast deugd doen. Ik denk dat al je 'blog'-volgers je dit van harte gunnen. Profitez-en Marcel et à plus tard.
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Marcel,
  Ja, de techniek staat voor niets ! Het is nog leuker dan een tv programma volgen. Door je
  verhalen weten we perfect hoe het met je gaat en waar je bent. Stuur je wat zon ? Geniet
  van je weerzien met de familie. En dan op weg naar Pasen…
  Groetjes, Maike en Guy

  BeantwoordenVerwijderen